Sofiethic.org

ENGINYERIA DE SOFTWARE

Projectes recents

Soft4Boxes

Sistema d'interfície de comunicació SNMP i web pel control en temps real i la gestió de configuracions d'equips multiviewers CBP-100 per Craltech Electronica.

Alfabeto

Instal·lació interactiva sonora Alfabeto, composta d’un sistema de bancs de sons controlables a través de la interfície física GPIO sobre Raspberry Pi, per l'artista Marcel·lí Antúnez Roca.

Alsaxy

Instal·lació interactiva multimèdia Alsaxy, composta d'un sistema d'episodis amb escenes i un sistema de captura de vídeo configurables i controlables, presentada a Le Shadock d'Estrasburg, per l'artista Marcel·lí Antúnez Roca.

Ultraorbism

Sistema de realització multimèdia en temps real per al projecte interactiu de telepresència Ultraorbism, presentat distribuidament entre l’Arts Santa Mònica de Barcelona i la Universitat de Falmouth el 9 d’abril de 2015.

Tutoria de Projectes Final de Màster Universitari d'Arts Digitals

Tutories pels Projectes Final de Màster Universitari d'Arts Digitals de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Arbre Paradís

Instal·lació interactiva multimèdia Arbre Paradís composta d'un sistema de sincronització de capes de vídeo a través de tapissos sensorials i la Miccam, per l'artista Marcel·lí Antúnez Roca.

Thank You For Dancing

Videojoc multi-plataforma per la creació de coreografies de dansa, basat en un sistema de captures 3D, realitzat per l'espectacle Thank You For Dancing de la companyia Les Filles Föllen entertainment.

Hamaca Educa

Sistema web per la gestió de continguts docents i inscripcions pel projecte Hamaca Educa per la distribuïdora de videoart i arts electròniques Hamaca.

Sistematúrgia: Accions, Dispositius i Dibuixos

Anàlisi, disseny i implementació de diverses instal·lacions interactives de gràfics en temps real a mida per l'exposició Sistematúrgia: Accions, Dispositius i Dibuixos de Marcel·lí Antúnez Roca al centre Arts Santa Mònica de Barcelona.

 • Sistema de visualització de múltiples vídeos amb configuració de projecció i de reproducció per la sala de dispositius.
 • Cap Ventricol. Sistema de veu per parla o grabació via plugin VST realitzat per voctrolabs, i de reproducció de vídeo per la llanterna mental.
 • Conde. Sistema de visió per la detecció d'un joc de postals i per la presència de jugadors per passar d'una reproducció continuada de vídeo al joc de realitat augmentada.
 • Micam. Visualització segons volum de veu.
 • Capa gràfica de mapes de píxels per la generació de simetries i diversos efectes sobre diferents bancs de vídeos pel Concert poètic Membrana del 7 de març.
 • Reprogramació de la instal·lació interactiva Epizoo.

Les músiques dels 1714s

Sistema de vídeo interactiu per l'exposició Les músiques dels 1714s del Museu de la Música a l'Auditori de Barcelona.

Conforma una zona 'karaoke' on els visitants poden cantar dues cançons de l'època i descobrir les diferències entre la manera de compondre cançons populars de l'època i l'actual.
Exposició temporal del 15 de maig al 19 d'octubre de 2014, al vestíbul de la Sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori.

Seminari d'openFrameworks al Màster Universitari en Arts Digitals

Seminari d'introducció al entorn de desenvolupament openFrameworks al Màster Universitari en Arts Digitals de l'IDEC-Universitat Pompeu Fabra.
 • Introducció i instal·lació. Conceptes fonamentals. Recursos de referència.
 • Generació i manipulació de gràfics. OpenGL.
 • Tractament de vídeo i àudio. Visió per computador OpenCV.
 • Comunicació entre aplicacions i dispositius. Open Sound Control, Serial i Arduino.

Pseudo

Capa de gràfics a temps real composat per diferents eines configurables de captura de vídeo, visió computacional i generació de mapes de píxels amb accessibilitat remota per l'espectacle Pseudo, dirigit per Marcel·lí Antúnez Roca.

OVNI - Observatori de Vídeo No Identificat

Sistema de continguts multimèdia, on-line i de xarxa local, per l'Arxiu de l'Observatori de Vídeo No Identificat, que recull una gran mostra de vídeo independent emfatitzant la crítica de la cultura i la societat contemporànies.

OVNI

Hamaca On-line

Actualització i revisió del catàleg web de la distribuïdora de videoart i arts electròniques Hamaca amb integració de la llengua catalana, detecció i correcció sobre el sistema d'enviament de correus electrònics, accessibilitat i gestió dels packs i programes comissariats.

Hamaca On-line

Tele-presència i Open Sound Control

Desenvolupament, realització i suport d'un mòdul per la comunicació per xarxa entre dues estacions mitjançant Open Sound Control, pel se ús al taller de tele-presència, realitzat al centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar de Barcelona. Amb el software lliure Scenic i el conversor de OSC a MIDI i inversa amb Pure Data es comunicaven diferents estacions al Centro de Arte y Creación Industrial Laboral de Gijón i la Société des Arts Technologiques SAT de Montreal.

Tele-presència i Open Sound Control

Exportació de bibliografies a MARC

Coordinació i desenvolupament d'un sistema d'exportació a mida entre els catàlegs de vídeo de la distribuïdora de videoart i arts electròniques Hamaca i el catàleg del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, basat en l'estàndard de descripció bibliogràfica MARC (recolzat sobre Absys).

CapsuLabs

Sessions temàtiques introductòries amb continguts de programació informàtica aplicada a la interacció audiovisual, dins el programa dels Dijous Oberts al Centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar de Barcelona.

2012
 • Introducció a Processing _02
2011
 • Introducció al protocol Open Sound Control (OSC) _09
 • Introducció al llenguatge de programació Python _05
 • Introducció a la programació per a usos creatius _01

Asociación Archivo Nuevos Medios Ecuador AANME

Desenvolupament d'un plugin de la plataforma Wordpress per la publicació del catàleg d'obres de vídeo per la Asociación Archivo Nuevos Medios Ecuador AANME, basat en el sistema on-line de la distribuïdora de videoart i arts electròniques Hamaca.

AANME

Calendaris de competicions esportives

Anàlisis i implementació d'un sistema web per la generació i la gestió de calendaris de competicions esportives, basat en combinacions sobre els emparellaments i diverses característiques de condicionament.

Marcel·lí Antúnez Roca

Gestor de continguts multimèdia per l'artista Marcel·lí Antúnez Roca, conegut internacionalment per les seves performances mecatròniques i per les seves instal·lacions robòtiques.

Marcel·lí Antúnez Roca

Audio Visual Instant Message

Anàlisi, desenvolupament, implementació i implantació d'un sistema de gestió per una aplicació de missatgeria instantània multimèdia.

Indexhibit

Modificació del paquet del CMS Indexhibit per la seva instal·lació i funcionament en local a sistemes operatius determinats.

Diversitat genètica augmentada

Col·laboració en l'anàlisi i implementació de la instal·lació multimèdia "Diversitat genètica augmentada" concebuda per la Jornada de portes obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Circâre

Col·laboració en el desenvolupament i implementació de l'aplicació de catalogació i cerca multimèdia Circâre dins el projecte Postcapital.

Georgina Escutia

Gestor web per l'estudi de disseny gràfic i comunicació Georgina Escutia.

Georgina Escutia
Sofiethic